Valtra huolto ja varaosat

Japa klapikoneet, hydraulihalkaisijat, sirkkelipilkkojat ja hiekoittimet

AGCO Suomen myyntipisteistä löydät laajan valikoiman Japan laadukkaita ja kotimaisia klapikoneita. Kunnon koneilla puulämmittäjä tekee vuoden polttopuut muutamassa tunnissa tai päivässä. Urakoitsija puolestaan voi hankkia sivutuloja tai jopa elannon isoimmilla syöttö- ja poistokuljettimilla varustetuilla klapikoneilla. Japa-klapikoneiden voimanlähteenä voit käyttää joko sähköä, klapikoneen omaa moottoria tai traktorin hydrauliikkaa tai voimanulosottoa. Klapikoneissa katkaisu tapahtuu ketju- tai sirkkelisahalla ja halkaisu hydrauliikalla, mutta lisäksi on saatavana myös erillisiä hydraulihalkaisijoita ja sirkkelipilkkojia. Klapikoneet voidaan varustella myös rankatelineellä, puhdistusrummulla, puruimurilla, puunnostimella ja säkitystelineellä täydelliseksi tuotantolinjaksi. Lisäksi Japan valikoimista löydät myös hiekoittimet, joilla torjut liukkautta pihamaalla.

 

Etsi lähin jälleenmyyjä » 

JAPA 700 – Klassinen sirkkelikone monipuoliseen käyttöön

Japa 700 on varustettu pyöröterällä ja on siksi erittäin nopea pienen puun katkaisussa. Kovametalliterän ansiosta voit käsitellä kaikenlaista puuta pienistä epäpuhtauksista välittämättä. Kestävyytensä ansiosta JAPA 700 on myös hyvä yhteiskäyttökone. Soveltuu erityisen hyvin halkaisijaltaan 5-20 cm rankapuille.

Puut halkaistaan 5,6 tonnin hydraulisylinterin avulla kahteen, neljään tai kuuteen osaan. Halkaisuterän korkeutta säädetään kevyttoimisella jalkapolkimella. Kone on varustettu ensiluokkaisella sahanpurun- ja roskanpoistojärjestelmällä.

Ominaisuudet: Halkaistavan puun max. halkaisija: 26 cm, klapin suurin pituus: 58 cm, Paino: 630 kg (TR)/685 kg (TRE), halkaisuvoima: 5,6 tonnia, kovametallisirkkelinterä (halkaisija 700 mm), poistokuljettimen pituus: 3,8 m, halkaisuterän säätö kevyttoimisella jalkapolkimella.

Voimanlähdevaihtoehdot:
TR - Traktorin nivelakseli (traktorin voimanulosotto 400 r/min)
TRE - Traktorin nivelakseli ja 7,5kW sähkömoottori (3x20A/400v)

Japa 700 TR

6 443 €

Japa 700 TRE

7 929 €


Ketjusahakoneet

JAPA 235

Japa 235

Japa 235 on loistava vaihtoehto vapaa-ajan käyttäjille. Japa 235 korvaa kirveen, moottorisahan ja kipeän selän. Sopii hyvin kesämökki- ja omakotitalokäyttöön. Helppo liikuttaa ja varastoida. Tuottaa halkoja helposti heittokuution tunnissa.

Ominaisuudet: Halkaistavan puun max. halkaisija 23 cm, suurin halkaisupituus 33 cm, paino 260 kg, halkaisuvoima 3 tonnia, poistokourun pituus 1 metri.

Voimanlähdevaihtoehdot:

E - Sähkömoottori 1,5kW (3x16A/400V)
BE - Polttomoottori 6,5 hv

JAPA 305+

Japa 305+

Japa 305+ on nyt entistäkin monipuolisempi. Monipuolisista varustevaihtoehdoista voit rakentaa juuri haluamasi kokonaisuuden etkä maksa turhasta. Lisävarusteena on nyt myös syöttökuljetin ja poistokouru tai poistokuljetin. Japa 305+ Road kulkee helposti auton perässä mökille ja sieltä vaikka mönkijän perässä metsään. Road-mallit saatavissa myös kevyellä akselistolla ilman katsastusvarustusta, jos konetta ei vedetä maantiellä. Polttomoottoriversiossa sähköstartti. 

Ominaisuudet: Halkaistavan puun max. halkaisija 30 cm, suurin halkaisupituus 45 cm, paino 434 kg (TRH)/490 kg (TR)/540 kg (E)/540 kg (BE), halkaisuvoima 5,6 tonnia.

Voimanlähdevaihtoehdot:

TRH - Traktorin hydrauliikka, öljyntuotto maksimi 30l/min
TR - Traktorin nivelakseli, 400 r/min
E - Sähkömoottori 4kW (3x16A/400V)
BE - Polttomoottori, Honda 13 hv

 

JAPA 355+

Japa 355+ on ammattilaisen valinta. 355+ on parhaimmillaan, kun olosuhteet ovat vaikeat ja syötettävän puutavaran paksuus vaihtelee. Ketjusahassa on 15 tuuman laippa ja puutavara saa olla jopa 35 senttiä paksua. Sopii hyvin maatilakäyttöön.

Ominaisuudet: Halkaistavan puun max. halkaisija 35 cm, klapin suurin pituus 60 cm, paino 565 kg (TR)/595 kg (E)/630 kg (TRE), halkaisuvoima 7 tonnia, poistokuljetin, vaihtoehtoina 3,8 m pitkä kiinteä kuljetin tai 4,2 m sivuttaiskäännöllä.

Voimanlähdevaihtoehdot:
TR - Traktorin nivelakseli (traktorin voimanulosotto 400 r/min)
E - Sähkömoottori, 7.5kW (3x20A/400v)
TRE - Traktorin nivelakseli ja sähkömoottori

JAPA 385

Tehokasta ja nopeaa polttopuun tuotantoa. Japa 385 sopii urakoitsijoille ja vaativaan yksityiskäyttöön.

Ominaisuudet: halkaistavan puun max. halkaisija: 38 cm, klapin suurin pituus: 52 cm, paino: 850 kg (TR)/912 kg (E)/966 kg (TRE), halkaisuvoima 6 tonnia tai 8 tonnia mallista riippuen, poistokuljettimen mekaaninen sivuttaiskääntö, hydraulisesti toimiva 4,2 m poistokuljetin, erillinen säiliö terävoitelulle, pidennetty 2,3 m syöttökuljetin, erillinen viimeisen puun halkaisu, 2/4 -osaan halkaiseva kirves, pikaliittimet rankatelineen syöttörullan hydrauliikalle.

Voimanlähdevaihtoehdot:
TR - Traktorin nivelakseli (traktorin voimanulosotto 400 r/min)
E - Sähkömoottori, 7.5kW (3x20A/400v)
TRE - Traktorin nivelakseli ja sähkömoottori

JAPA 435

Japa 435 on ammattilaisen älykäs valinta. 435:ssä on patentoitu halkaisuterä ja puhdistusmekanismi sekä uusi muotoilu. Sahassa 20 tuuman laippa. Koneen toimintaa ohjaa äly, joka mittaa syötettävää puuta sensoreilla reaaliaikaisesti ja optimoi koneen toiminnan syötettävän puun mukaan. Lisävarusteena saatava PerfectClean-puhdistusjärjestelmä poistaa roskat tärinän avulla.

Ominaisuudet: Halkaistavan puun max. halkaisija 43 cm, suurin halkaisupituus 55 cm, paino 1930 kg (TR)/2040 kg (E)/2080 kg (TRE), kuljettimen maton leveys 300 mm.

JAPA 485

Japa 485 on vaativan ammattilaisen klapikone, johon voi luottaa kaikissa olosuhteissa. Halkaisusylinterin nopeus ja voima säätyvät automaattisesti tarpeen mukaan, halkaisuvoima jopa 24 tonnia. Automaattinen teräketjunvoitelu ja ketjunkiristin, kuten metsäkoneissa. Ketjunkiristimen ansiosta ketju on aina sopivan kireä, minkä ansiosta ketju kestää jopa kymmenen kertaa pidempään.

Ominaisuudet: Halkaistavan puun max. halkaisija 48 cm, klapin suurin pituus 66 cm, paino n. 2 tonnia, halkaisuvoima 24 tonnia, automaattinen ketjunkiristys, poistokuljettimen hydraulinen sivuttaiskääntö, hydraulisesti toimiva 4 m poistokuljetin, syöttökuljetin.

Voimanlähdevaihtoehdot:
TR - traktorin nivelakseli (traktorin voimanulosotto 500 r/min)
TRE - traktorin nivelakseli ja sähkömoottori, 15kW (3x32A/400v)


Hydraulikoneet

JAPA 60 hydraulihalkaisijat

Japa 60E sähköinen hydraulihalkaisija

Pieni ja näppärä hydraulihalkoja 5,6 tonnin halkaisuvoimalla. Tällä koneella halkaiset puut helposti kahteen tai neljään osaan. 

Ominaisuudet: halkaistavan puun maksimipituus 60 cm, 2/4 -osa kirves ja kirveen korkeuden säätö.

Voimanlähdevaihtoehdot:
TRH - Traktorin hydrauliikalla toimiva
ESähkömoottorikäyttöinen hydraulihalkaisija 4 kW (3x16A/400V), jossa siirtoa helpottavat pyörät

JAPA 110 hydraulihalkaisijat

Japa 110 sähköinen hydraulihalkaisija

Japa® 110 on vankka kone järeälle puutavaralle. Se suoriutuu hetkessä puista, jotka ovat lähes mahdottomia halkaista esimerkiksi kirveellä. Japa 110 hydraulihalkaisijalla halkaisu sujuu varmasti ja turvallisesti. Koneella teet maksimissaan metrin mittaisia siistejä ja säleettömiä halkoja. Koneessa on vakiona terä, jota säätämällä voi valita halkeaako puu 2 vai 4 osaan. 

Ominaisuudet: 2/4 -osa kirves, kirveen korkeuden säätö.

Voimanlähdevaihtoehdot:
TRH - Traktorin/työkoneen hydrauliikka (max. öljyntuotto 30l/min), lisävarusteena automaattinen nopeutusventtiili
TR - Traktorin nivelakseli (400r/min), lisävarusteena automaattinen nopeutusventtiili
E - Sähkömoottorikäyttöinen hydraulihalkaisija 4 kW (3x16A), nopeutusventtiili
BE - Polttomoottorikäyttöinen, lisävarusteena ROAD-akseli, jolla koneen saa rekisteröityä siirrettäväksi tieliikennekäytössä


Sirkkelikoneet

JAPA 100 sirkkelipilkkoja

Japa 100 sirkkelipilkkoja

Japa100® sirkkelipilkkoja on perinteinen, ikivihreä klassikko – yksi vanhimmista malleistamme. Se on turvallinen ja tehokas työkalu, jonka saat itsellesi edulliseen hintaan. Sirkkelipilkkoja vaatii vähän huoltoa yksinkertaisen rakenteensa ansiosta ja se soveltuu erinomaisesti niin omakotitalo- kuin kesämökkikäyttöön. Sirkkelipilkkoja on varustettu halkaisijaltaan 700 mm:n kovametalliterällä ja halkaisuruuvilla. Se on saatavilla kahdella eri voimanlähdevaihtoehdolla; joko traktorivetoisena tai sähkömoottorilla.

Ominaisuudet: klapin suurin pituus 60cm, pilkottavan puun max. halkaisija n. 30cm (TR)/26 cm (E), paino 160kg (TR)/190kg (E), vakiovarusteena halkaisijaltaan 700mm:n kovametalliterä, halkaisukartion halkaisija 100mm, vaihdettava halkaisukartion kärki.

Voimanlähdevaihtoehdot:
TR - Traktorikäyttöinen (traktorin nivelakseli, 400r/min)
E - Sähkökäyttöinen (4 kW), pyörät joilla sirkkelipilkkojaa on helppo siirrellä

JAPA 700 sirkkelipilkkoja

Japa 700 on varustettu pyöröterällä ja on siksi erittäin nopea pienen puun katkaisussa. Kovametalliterän ansiosta voit käsitellä kaikenlaista puuta pienistä epäpuhtauksista välittämättä. Kestävyytensä ansiosta JAPA 700 on myös hyvä yhteiskäyttökone. Soveltuu erityisen hyvin halkaisijaltaan 5-20 cm rankapuille. Puut halkaistaan 5,6 tonnin hydraulisylinterin avulla kahteen, neljään tai kuuteen osaan. Halkaisuterän korkeutta säädetään kevyttoimisella jalkapolkimella. Kone on varustettu ensiluokkaisella sahanpurun- ja roskanpoistojärjestelmällä.

Ominaisuudet: Halkaistavan puun max. halkaisija: 26 cm, klapin suurin pituus: 58 cm, Paino: 630 kg (TR)/685 kg (TRE), halkaisuvoima: 5,6 tonnia, kovametallisirkkelinterä (halkaisija 700 mm), poistokuljettimen pituus: 3,8 m, halkaisuterän säätö kevyttoimisella jalkapolkimella.

Voimanlähdevaihtoehdot:
TR - Traktorin nivelakseli (traktorin voimanulosotto 400 r/min)
TRE - Traktorin nivelakseli ja 7,5kW sähkömoottori (3x20A/400v)

 


Hiekoittimet

JAPA 71 hiekotin

Japa hiekoittaja omakotitalon hiekoitukseen

Japa 71 hiekoitin soveltuu pienten alueiden, kuten omakotitalopihojen hiekoitukseen. Hiekoittimella levität hiekan tasaisesti ja kevyesti haluamallesi alueelle. Hiekoitinta työnnetään käsin.

Ominaisuudet: Hiekoittimen työleveys 60 cm, säiliön tilavuus 71 litraa, ilmakumipyörät, joista molemmista on voimansiirto hiekoitustelalle. Hiekoitin painaa tyhjänä 24 kg ja suositeltu hiekan/sepelin raekoko 4-8 mm.

JAPA 215 hiekotin

Japa 215 vedettävä hiekoittaja

Japa 215 on vedettävä hiekoitin, joka sopii mönkijän tai pienkuormaajan perään. Iso hiekoitin on varustettu vapaakytkimillä, jolloin hiekoituksen voi tarvittaessa kytkeä pois päältä. Japa 215 -hiekoitinta käytetään usein isoissa pihoissa, maatiloilla tai parkkipaikoilla.

Ominaisuudet: Hiekoittimen työleveys 100 cm, säiliön tilavuus 215 l, hiekoitin painaa tyhjänä 55 kg, varustettu metallivanteisilla ilmakumipyörillä, joista molemmista on voimansiirto hiekoitustelalle. Suositeltu hiekan/sepelin raekoko 4-8mm.

Lisätietoja

Hinnat sisältävät alv 24 %. Hinnat voimassa 30.11.2017 asti, ellei toisin mainita tai niin kauan kuin tavaraa riittää. Valikoima voi vaihdella myymälöittäin. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kuvat ovat suuntaa-antavia. 

Lataa uusin Huolenpitoa -liite tästä »

Etsi lähin jälleenmyyjä »