rtk palvelut main
rtk palvelut main

 

“Traktori on monipuolinen ja edullinen työkone”

Traktori oli hankintahinnaltaan 30 prosenttia edullisempi kuin hydraulivetoinen kiinteistökone. Lisäksi käyttökulut ovat edullisemmat ja jälleenmyyntiarvo parempi, kertovat yksikönpäällikkö Hannu Ojala ja koneenkuljettaja Tarmo Sivula Jyväskylän RTK Palveluista.

 

Valtra N134 Active hankittiin marraskuussa 2017 ja elokuussa 2018, sillä oli ajettu 600 tuntia. Traktorissa on työlaitteina mm. U-aura, alaterä, hiekoituskauha, kauhaharja, kasettikärry ja pian myös keskipakolevitin. Kasettikärryllä voi kuljettaa kaksi koukkulavaa sisäkkäin. Jyväskylän RTK:lla ei ole aiemmin ollut koukkulavoja, joten palvelu on pitänyt ostaa ulkopuoliselta. Nyt lavan voi jättää työmaalle tai vaikkapa taloyhtiön talkoisiin ja hakea myöhemmin. Traktori voi itse lastata vaihtolavan ja myös Wille yltää lastaamaan maassa makaavan lavan hyvin. Traktorin koukkulavakärryllä voidaan kuljettaa huomattavasti isompia kuormia kuin aiemmilla kiinteistötraktoreiden kärryillä, sillä hydraulivetoisia kiinteistötraktoreita ei ole tarkoitettu raskaisiin vetotöihin.

 

DSC07131

 

Avaa uusia mahdollisuuksia

 

Traktori ei ole paras työkalu ahtaisiin keskustoihin tai kerrostalopihoille. Siksi Jyväskylän RTK käyttää jatkossakin näihin tehtäviin kiinteistötraktoreita. Sen sijaan uusi traktori sopii erinomaisesti isompien alueiden, kuten koulujen ja kauppakeskusten pihojen hoitamiseen.

 

– Nyt voimme hoitaa tehokkaammin kauppakeskusten ja markettien pihat, kun on siihen sopiva kone. Viime vuonna saimme hoidettavaksi Jyväskylän Tilapalveluilta itäiset kaupunginosat, joissa on paljon esimerkiksi laajoja koulujen pihoja ja siihen työhön traktori on juuri oikea kone. Myös etäisyydet kasvoivat uusien työkohteiden myötä, joten suurempi nopeus ja isommat kuormat ovat tervetulleita, kertoo Ojala.

 

Työteho on kasvanut isomman koneen myötä huomattavasti. Entinen hiekoituslaite levitti hiekkaa kahden metrin leveydelle, uusi kahdeksan metrin leveydelle. Lisäksi etunostolaitteeseen kiinnitetyllä keskipakolevittimellä voi hiekoittaa esimerkiksi portaat. Ennen iso osa ajasta kului hiekan tai muun materiaalin kuljettamiseen pienellä kärryllä, nyt kerralla siirtyy paljon isompi massa. Kärryllä siirretään esimerkiksi hiekkaa, lehtiä ja lunta.

 

DSC07176


Alaterätyöt nyt omalla traktorilla

Traktori on varustettu alaterällä, jolla poistetaan talvisin polannetta ja kesäisin hoidetaan hiekkateitä, -kenttiä ja pysäköintialueita. Parasta on se, että polanteenpoisto hoituu työlaitetta vaihtamatta, samalla reissulla kuin vaikkapa auraus tai hiekoitus. Enää auraajan ei tarvitse soittaa alateräkonetta erikseen paikalle.

 

– AGCO Suomen huolto Jyväskylässä on pelannut niin hyvin, että olemme siirtäneet sinne muidenkin koneiden huoltotöitä. Valtran huollon kanssa aikataulut ovat pitäneet ja olemme pysyneet koko ajan tietoisina siitä, milloin huollossa oleva kone valmistuu, mikä on meille erittäin tärkeää, kertoo Tarmo Sivula.

 

Uuden traktorin myötä RTK Palvelut on voinut ottaa aiemmin aliurakoitsijoiden hoitamia töitä itselleen. Lisäksi traktorissa on vielä käyttämätöntä potentiaalia. Esimerkiksi lumilinkoa ei ole vielä hankittu, mutta siihen on mahdollisuus, jos sellaista tarvitaan uusissa työkohteissa.

 

– Konekalustomme oli päässyt ikääntymään ja kun viime talvena oli paljon lunta, niin kalusto joutui koville. Kaluston korjauskulut viime talvena olivat sitä luokkaa, että samalla rahalla sai ostettua uuden Valtran. Uuden traktorin myötä muut koneet pääsevät vähemmällä ja korjauskulut putoavat huomattavasti, kertoo Ojala.


 

DSC07149

Yksikönpäällikkö Hannu Ojalan ja koneenkuljettaja Tarmo Sivulan mukaan traktori on edullinen ja monipuolinen työkone, joka antaa mahdollisuuden laajentaa toimintaa esimerkiksi markettien ja koulujen isoille pihoille.

 

DSC07213

Jyväskylän RTK Palveluiden T134 Activessa on varusteena mm. etukuormain, polanneterä, majakkapaneeli, puskutuet, Nokian TRI2 -palapintarenkaat, etuakselin jousitus, ilmastointi ja ilmaistuin.

Pyydä tarjous!