banneri

 

banneri

 

KESLA kuva1 left

KESLA kuva2 left

KESLA kuva3 left
KESLA 316T on maatilan monipuolinen apuri

KESLA kuva1

Pekonen pitää nosturia yhtenä tärkeimmistä maatilan työkoneista.

Kari Pekonen on pyörittänyt maatilaa Parikkalan Kirjavansalossa vuodesta 2001 alkaen. Maatilaan kuuluu peltoa 220 ha, metsää 70 ha ja lisäksi 400 päätä lihakarjaa. Maatilan urakointi hoituu oman, erillisen yrityksen kautta. Urakointitöissä on alusta alkaen ollut mukana KESLA-kuormain.

Työntekoa lämpimästä hytistä käsin

Pekosen tilalla on nyt menossa neljäs KESLA-traktorikuormain. Se on Keslan suurin traktorinosturi KESLA 316T. Pekosen nosturi on asennettu traktorin takasiltaan metsäperävaunun sijaan. Pekosen mielestä takasiltaan asennettu nosturi on kertakaikkisen kätevä ratkaisu.

– Takasiltanosturin kanssa hommia pystyy tekemään ahtaissakin paikoissa. Meidän tilallamme nosturi on päivittäisenä apuna mm. paalien käsittelyssä, rehun levittämisessä ruokintapöydälle ja karjan kuivittamisessa. Nämä hommat sujuvat muutamassa kymmenessä minuutissa ja vieläpä traktorin lämpimässä kopissa, toteaa Pekonen tyytyväisenä myhäillen.

Pekonen kertoo nosturin olevan kätevä myös tilan monissa rakennushommissa, joissa tarvitaan nostella tai siirrellä tavaroita.

– Muistan, kun purin taannoin reilun kokoisen ladon nosturin avulla. Reilussa puolessa tunnissa oli lato purettu ja materiaalit lajiteltu kasoihin, kertoo Pekonen.
Nosturia käytetään tilalla myös kivennostossa, kalkin kuormauksessa ja levityksessä ja tietenkin myös metsätöissä. Eri töitä varten tilalla on eri tyyppisiä kahmareita, joita nosturin päähän vaihdetaan aina tarvittaessa.

Keslan kehittämä proC sähköinen ohjaus on isännän mieleen

Pekosten kaikki nosturit ovat olleet sähköisellä ohjauksella varustettuja. Uusimmassa KESLA 316T:ssä on Keslan kehittämällä proC-ohjausjärjestelmällä. Ohjausjärjestelmä on Pekoselle varsin mieleinen.

– Ohjaus on tarkka, nopea ja helppokäyttöinen, Pekonen toteaa.

Ohjausjärjestelmän käytöstä hän mainitsee positiivisena myös suomenkielisyyden, helpon säädettävyyden, pikahidastustoiminnan, työvalojen ohjauksen ja hälytykset mm. öljynvaihtoajoista. Jokaiselle työntekijälle on helppo tallentaa omat asetukset omalla nimellä, jolloin koneen käyttöön pääsee lennosta.

Valtra T214 Directin sisällä olevilla joystickeillä ohjataan nosturin lisäksi myös etukuormaajaa, mikä vähentää ohjainten määrää traktorin hytissä. Joystickit on asennettu mukavasti Valtran kyynärnojiin. Pekosen Valtra on varustettu jo tehtaalla täydellisellä taakseajolaitteistolla. Pekosen mukaan taakseajolaitteistoa tarvitaan suurimmassa osassa tilan töitä. Työtä seuratessa traktori liikkuikin koko ajan eri tehtävissä mallikkaasti.

Pekosen tilan koneurakointityöt hoituvat oman, erillisen yrityksen kautta. Näin on helpompi seurata konetöiden todellisia kustannuksia ja toisaalta helppo tarjota urakointiapua myös muille tiloille ja yrityksille. Nosturi-investointia isäntä pitää kannattavana ja siitä hän on valmis myös maksamaan.

–    Nosturi nopeuttaa monia töitä ja mahdollistaa niiden tekemisen mukavissa olosuhteissa. Hyvästä nosturista maksaakin siten mielellään.

Pekosella on mielessä myös muutamia uusia käyttökohteita KESLA-kuormaajalleen, mutta niistä kuulemme varmasti myöhemmin.

Teksi ja kuvat: Miia Tirkkonen

 

KESLA kuva2

Rehun levitys ruokintapöydälle onnistuu nosturin avulla nopeasti ja mukavasti ilmasta riippumatta.

 

KESLA kuva3

KESLA 316T-nosturille painavien paalien nostelu on lasten leikkiä.

Haluan lisätietoa Kesla –tuotteista