1000.:s Fendt ̶̶ traktori luovutettu

Tyytyväiset kaupantekijät (vas) asiakas Alexander Österlund sekä AGCO Suomen myyjä David Köping.

Tyytyväiset kaupantekijät (vas) asiakas Alexander Österlund sekä AGCO Suomen myyjä David Köping.

 

Fendt ̶ traktoreiden myynti aloitettiin vuonna 2006 AGCO Suomen edeltäjän, Valtran kotimaanmyynnin toimesta. Pari vuotta myöhemmin alkaneen Fendt ̶ myynnin yksinoikeuden myötä niin myynti-, kuin huolto-organisaatiokin on jatkanut kehittymistään asiakkaiden eduksi. Nyt olemme saavuttaneet 1000 myydyn koneen rajapyykin. Asialla oli Vaasan myyjämme David Köping, joka luovutti Fendt 724:n tyytyväiselle asiakkaalle.

 

Upouusi merkkipaalukone pääsee tosi toimiin Ab Österlund & Paavola Oy:n tilalla, Närpiön Pirttikylässä. ”Ostopäätös oli helppo tehdä kun myyjä löysi varastosta esittelykoneen sopivalla varustelulla. Konetta päästiin koeajamaan tositöissä muutaman päivän ajan ja kun traktorin käyttötarve kasvoi, niin tehtiin kaupat.” toteaa Alexander Österlund.

 

Perheyrityksen poika Alexander Österlund aikoo jatkaa vanhempiensa jalanjäljissä tilan kehittämisessä ja on ollut mukana tilan töissä jo useamman vuoden. Tilalla on myös ulkopuolista työvoimaa auttamassa taimien hoidossa sekä sadonkorjuussa.

 

Tilalla on jo ennestään 3,6ha kasvihuonetuotantoa minkä lisäksi työn alla on kasvihuonepinta-alaa 6 hehtaariin lisäävä 2,4ha:n laajennusprojekti. Lisäksi alueelle valmistuu uusi bioenergialaitos, pakkaamo, sosiaalitilat sekä lastauslaituri. Samalla rakennetaan sadevesiallas jolla tasataan sadevesien valumaa sekä mahdollistetaan sadeveden hyödyntäminen kastelujärjestelmässä. Uuden rakennuksen tuotanto on tarkoitus aloittaa tammikuussa 2021 ja tuotannon valmistelut on jo aloitettu taimitilauksilla. Laadukkaat ja kestävät työkoneet ovat siis tarpeen.

 

Alexander arvostaa erityisesti Fendtin tarkkaa portaatonta vaihteistoa, hallinnan helppoutta, avaran ohjaamon tarjoamaa hyvää näkyvyyttä sekä tehokkaan koneen ketteryyttä. Luotettavuus ja laatu ovat myös tärkeitä tekijöitä, kun kaikki työt tehdään samalla traktorilla. Österlund & Paavolan valitsema Fendt 724 ProfiPlus on riittävän painava sekä tehokas kuljetustöihin, mutta silti kompakti ja sopiva kuormaustöihin joita tehdään tilalla välillä ahtaissakin tiloissa. Tehokas hydrauliikka nopeuttaa koukkulavakärryn käyttöä ja edelliseen powershift-vaihteiseen traktoriin verrattuna kuljettaja voi nyt keskittyä olennaiseen, vaihteiden selaamisen sijaan.

 

Tilan laajennusprojektin pohjavaiheessa traktorin ominaisuuksista hyödynnetään mm. automaattiohjausta sekä kaksitoimista takanostolaitetta, jolloin haluttavan lopputuloksen saavuttaminen on helpompaa.

 

”Tuhannes AGCO Suomen myymä Fendt oli ilo toimittaa”, iloitsee Vaasan alueen myyjä David Köping ja jatkaa: ”Fendt ̶ myynnin tuore konekanta on merkitsevä ja kasvaa”. David kiittää myös huolto- ja varaosahenkilöstön osaamisesta sekä varaosien saatavuudesta: ”On ilo myydä Fendtiä, jonka omistaja saa apua kun sitä tarvitaan.”

 

AGCO Suomi toivottaa uuden Fendt ̶ perheenjäsenen tervetulleeksi ja toivottaa menestystä tulevaan.

 

"Olen todella tyytyväinen traktorihankintaan, saatiin mitä haettiin ja oikeaan aikaan” sanoo Alexander.

"Olen todella tyytyväinen traktorihankintaan, saatiin mitä haettiin ja oikeaan aikaan” sanoo Alexander.